Corona en schilderen

Canvas 50 x 70 cm – El confinamiento

Heel eerlijk gezegd heeft de hele toestand rondom het corona-virus me best aangegrepen. We waren nog maar koud terug uit Amerika, na een lange vliegreis dus, toen Spanje op slot ging. En slot was hier ook echt slot, daarmee vergeleken was Nederland ondanks alle maatregelen een uitgangsparadijs. We hebben zes weken echt totale zelfquarantaine in acht gehouden wegens Alberts risicovolle gezondheidstoestand, samen met onze dochter Esmee die hier al vanaf december zit.

Lekker tijd om te schilderen, zou je denken. Maar ook alle winkels zijn wekenlang dicht geweest, behalve voedsel en medicatie, viel hier weinig te halen. Dus ook geen schildersmaterialen. Een eerlijk is eerlijk, het kopje zal vaak zo vol dat de motivatie ook ver te zoeken was. Nu we weer wat meer bewegingsvrijheid hebben, wil ik toch graag weer aan de slag en ik hoop dan ook komende week eens wat materialen in te kunnen gaan kopen in Murcia. Door een blessure van Albert blijven wij samen voorlopig nog even in Spanje en pak ik graag het schilderen weer op.

Eén schilderij heb ik nog gemaakt, tijdens de ´confinamiento´, zoals de lockdown hier zo mooi heet. Geïnspireerd op een afbeelding uit het eveneens hardgetroffen buurland Italië ontstond een echt corona-schilderij in Spaanse kleuren, zoals jullie hierboven kunnen zien. Want wat er ook gebeurt, er is altijd ´vino´ en er zijn altijd ´vecinos´ die voor elkaar zorgen. Proost!

Gepubliceerd door Albert & Monique

Levensgenieters, bourgondiërs, reislustig en altijd samen

%d bloggers liken dit: